Zugspitz Ultratrail – tavoitteenasettelua

Kesän 2014 toinen päätavoite odottaa kahden kuukauden päässä. Nyt on siis korkea aika alkaa hahmottelemaan aikatavoitetta kisaan. Vuonna 2012 Zugspitz oli ensimmäinen vuoriultra mihin osallistuin. Silloin taustalla oli aivan liian vähän mäkitreeniä, eikä oikein mitään käsitystä mihin on menossa. Kisassa reidet leikkasivat totaalisesti kiinni 10-15 km ennen maalia. Reitin lopussa on 8 km alamäkeä, jonka laskeutuminen kiinnileikanneilla reisillä kuuluu henkilökohtaiseen top 2:een tuskaisimpien juoksukokemusten saralla.

Reitin speksit ovat 100 km /+5420 m. Reitti ei ole erityisen tekninen. Enemmänkin sellaista eurooppalaista vaellusbaanaa. Alamäet voi lasketella niin kovaa kuin jalkoja riittää. Suurin osa nousuista on reitin alkupuoliskolla. 56 km väliaikapisteellä on takana noin 3400-3500 nousumetriä, ja sinne voi jättää drop bagin. Vuonna 2012 olin 56 km kohdalla yhdeksässä tunnissa ja maalissa ajassa 18 h 19 min. Lähtökohtana on se, että tänä vuonna pitäisi mennä aika paljon nopeammin. Kysymys on, kuinka paljon nopeammin?

Kuva: Zugspitz Ultratrail

Kuva: Zugspitz Ultratrail

Sopiva strategia tavoitteenasettelulle on laittaa tarpeeksi kova tavoite pöytään. Sitten saa ainakin hävetä jälkeenpäin. Viime vuoden voittaja Philipp Reiter oli 56 km pisteellä noin kuudessa tunnissa ja loppuaika oli 11 h 11 min. Siis tavoitteita,

56 km:
Nopea aika 7 h.
Hidas aika 8 h.

Maali
Nopea aika 13 h 30 min.
Hidas aika 15 h.

Viime vuoden tuloksiin verrattuna nopealla ajalla pääsisi 15 parhaan joukkoon ja hitaalla ajalla puolestaan 45 parhaan joukkoon, kun startanneita oli noin 570 ja maaliin pääsi 450.

Vielä tässä vaiheessa uskallan väittää, että aikatavoitteet ovat ihan realistisia. Mutta katsotaan, kohtahan sen näkee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s