Ennen kilpailua

Vajaa viikko starttiin. Varusteet odottavat pakkaamista lattialla, osa on vielä jossain kaapin pohjalla. Suurin pirtein kaikki on tehty. Muutama lenkki on vielä ennen juoksematta, mutta kunto on jo se mitä se on. Enää voi lähinnä odottaa. Lähes hienoin vaihe kilpailemisessa on juuri ennen kilpailua.

Tässä vaiheessa kilpailusta voi tulla vielä mitä tahansa. Vaikka kuinka tietää mitä on edessä, silti pieni jännitys alkaa keriytyä vatsanpohjaan. Tätä kohti on valmistauduttu monta kuukautta. Jännitys on olosuhteista jännittämistä: onko sää hyvä (ennusteen mukaan on) ja toimivatko varusteet (miksi eivät toimisi?), mutta myös sen jännittämistä, miten itse kilpailussa käy. Millainen kunto ihan tarkkaan ottaen on, mihin se riittää ja mitä sitten kun on täysin väsynyt (myös, missä vaiheessa on täysin väsynyt)? Jännityksen kautta latautuu kilpailuun.

Ennen kilpailua on fyysisesti parhaimmillaan. Harjoittelu keventynyt ja suorituskyvyn nousemisen tuntee ruumiissaan. Olo on fyysisesti kevyempi kuin moneen kuukauteen. Parhaimmillaan melkein lentävä. Itse kilpailussa voi seurata, miten voimat hiljalleen heikkenevät tunti tunnilta, kunnes ne jossain vaiheessa loppuvat. Seuraavana päivänä kilpailun jälkeen, kun lihakset ovat ehtineet jumiutua, ymmärtää miltä kolotusten ja kipujen vaivaamasta 80-vuotiaasta tuntuu. Tosin 80-vuotiaskin voi silloin kävellä nopeammin. Kilpailun jälkeinen vaivaisuus on lähes koomista.

Jos vaihe juuri ennen kilpailua on kilpailemisen melkein hienoin vaihe, se on myös ainoa varmasti hieno vaihe. Itse kilpailu voi olla hirveä tai se voi tuntua hirveältä vaikka sujuisikin hyvin. Tavoitteet voivat olla täysin ylimitoitettuja. Kaikki voi mennä metsään, maastokisojen kohdalla kirjaimellisesti. Silti joskus onnistuu. Hienointa on se, kun kaikki osuu täydellisesti kohdalleen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s