Vuosi 2014

Kun kauden ensimmäiseen kisaan on vajaa pari kuukautta aikaa, suunnitelmat ovat jo hyvässä vauhdissa. Tällaista on luvassa tänä vuonna. Kauden kaksi ensimmäistä kisaa ovat siitä hauskoja, että molemmat ovat jo aikaisemmilta vuosilta tuttuja. Vuoriultrille valmistautuessa on aika paljon iloa siitä, kun tietää mitä on edessä.

Madeira Island Ultra Trail 115 km / +6800 m
Madeiran tekevät haastavaksi jyrkät nousut, jotka ovat järjestään 20 asteen tietämillä. Suurin osa nousuista sijoittuu reitin alkupuoliskolle, joten kun on ensin kiivetty 73 km matkalla 5800 metriä, sen jälkeen onkin enää maratonin verran kirmattavana  vetreillä jaloilla maaliin. Voittajalla meni viime vuonna 15 h. Aikatavoite voisi olla unelmasuorituksella alle 18 h.
http://madeiraultratrail.com/pten/en-GB/

Zugspitz Ultratrail 100 km / +5420 m
Toiset juoksevat juhannuksena Alpeilla, toiset tekevät jotain muuta. Zugspitz oli vuonna 2012 ensimmäinen vuoriultrani ja nyt on hauskaa mennä katsomaan miten parissa vuodessa on kehittynyt. Reitti on hieno, teknisesti aika helppo ja kisa on saksalaisen täsmällisesti järjestetty. What’s not to like? Lisäksi on hauskaa nähdä miten Alpeilla kulkee sen jälkeen, kun ensin Madeiralla on viritetty jalat nousukuntoon.
Aikatavoite voisi olla alle 16 h.
http://en.zugspitz-ultratrail.com/

Vuorikisojen jälkeen olen ajatellut keskittyä loppukesän ja alkusyksyn lyhyisiin kisoihin. Toki niitä on tullut juostua jo nyt treenimielessä. Ajatuksena on kehittää nopeutta, juosta ainakin pari puolikasta ja viilata ennätystä uusille numeroille. Varmoja kisoja en ole lyönyt vielä kalenteriin, mutta loppukesällä kisoista ei ole puutetta.

Puolikkaiden jälkeen vielä houkuttelisi löytää kalenteriin joku kauden päätösiloittelu. Se voisi olla 80-120 km vuoriultra tai sitten voisi juosta ehkä jonkun maratonin. Olisi hauskaa nähdä miten maraton kulkee puolikkaiden jälkeen. Päätavoitteet ovat joka tapauksessa Madeira, Zugspitz ja puolikkaan ajan parantaminen. Vuoden 2015 tavoitteetkin ovat jo muuten selvillä. Ykköstavoite on Ultra-Trail du Mont-Blanc (168 km / +9600 m), olettaen, että pääsen arvonnasta lävitse. UTMB on maailman vuoriultrien ykköskisa. Se ei ole pisin tai rankin, mutta kylläkin ikonisin. Myönnettäköön, että olen haaveillut kisaan osallistumisesta siitä lähtien, kun silmäni vuoriultriin iskin. Jos arpa ei onnista ja UTMB:lle ei avaudu paikkaa, ykköstavoitteena on joku toinen vastaavilla spekseillä oleva 100 mailin vuoriultra. Esimerkiksi Grand Raid des Pyrenées olisi vahva ehdokas (164 km / +9800 m). Asia selvinnee ensi tammikuussa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s